Venkelsalade met sinaasappel

venkelsalade met sinaasappelVenkel. Ziet er altijd zo gezond uit alleen behalve een heerlijk gerecht van Jamie Oliver met tomaatjes, olijven en kipfilet (wat het plan was) kom ik niet zover met inspiratie wat ik er nog meer mee kan doen.

Een recept met venkel dus. Lekker fris en licht en goed te combineren met alleen vlees of een quiche. Wij aten er een biologische hamburger bij.

 

 

Ingrediënten venkelsalade met sinaasappel

  • 1 venkelknol (ik had er twee)
  • witte wijn
  • laurierblad
  • knoflook
  • citroenschil
  • chilipeper (chilipoeder kan ook)
  • witte-wijnazijn
  • limoensap of citroensap
  • sinaasappelschil geraspt
  • 1 1/2 sinaasappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de venkel (in kleine stukjes gesneden) in een laagje witte wijn en voeg laurierblad, knoflook, citroenschil en chilipeper toe. Duurt zo’n 10 minuten of totdat venkel gaar is.
  2. Doe venkelstukjes in slakom
  3. Schil 1 sinaasappel dik, snijd de stukjes en voeg toe aan venkel
  4. De andere sinaasappel snijd je eerst in twee, pers 1 helft uit voor de dressing, de andere helft maak je weer stukjes van voor bij de venkel
  5. Maak de dressing met de witte wijnazijn, olijfolie, mosterd, limoensap, sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil en voeg dit toe aan de venkelsalade.

Het is een superlicht en lekker gerecht, eet ze!

Geef een reactie